topbar
fejlec01

desszert kvaszienka

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
3,5 dl tej
5 dkg cukor
20 dkg sertészsír
1 csipet só
25 dkg cukrozott darált dió
25 dkg cukrozott darált mák
10 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 1 ek. cukorral, 1 ek. liszttel majd 10-15 percig pihenni hagyjuk, hogy felfusson. Azt követően jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott zsírt, a cukrokat és a lisztet, majd dagasszuk hólyagosra. A tésztából cipót formázunk, azután beletesszük egy tálba és meleg helyen kelesszük a duplájára. Miután megkelt, lisztezett deszkán egy ujjnyi vastagságra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd lisztes kézzel gombócokat formázunk belőle. Konyharuhával lefedjük, és 20 percig hagyjuk pihenni. Egy fedeles teflonedényt zsírral kikenünk, felforrósítjuk, majd egyenként belerakjuk a gombócokat, fél dl. vizet öntünk alá és fedővel gyorsan letakarjuk, hogy gőz keletkezzen. Alacsony hőfokon, lassan, türelmesen, ebben a gőzben párolva megsütjük (vigyázunk arra, hogy ne égjen le az alja). Amikor kész, olvasztott zsírral bekenjük és beleforgatjuk a mákba, vagy a dióba. Langyosan kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben