Hozzávalók: (10 személyre)
50 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 t. vaníliás cukor
1 t. sütőpor
2 db tojás
1 dl tejföl
A töltelékhez:
2 üv. magozott meggy
15 dkg darált dió
Elkészítési mód:
A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hűtőben kb. 1 órán át pihentetjük. Menet közben a meggyet leszűrjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe fektetjük, és megszórjuk darált dióval, azt követően egyenletesen elterítjük rajta a meggytölteléket. A másik tésztalappal beborítjuk és villával megszurkáljuk. Megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C –on kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Szeletelve tálaljuk!