Édes finom falatok (500 kcal/fő)
(kb. 20 darab)
Hozzávalók:
Kevert tészta:
3 db tojás
15dkg porcukor
40 dkg búzaliszt
1 t. sütőpor
25 dkg margarin
1 dl tej
Töltelék:
20 dkg házi baracklekvár
15 dkg darált dió
10 dkg porcukor
Máz:
1. t. vaníliás cukormáz
1 dl víz
1 t. puncs cukormáz
1 dl víz
Elkészítési mód:
A tojást, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, az átszitált lisztet és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. A lapokat megkenjük simára kevert házi baracklekvárral, dióval meghintjük, majd egyenként egymás tetejére helyezzük. Kb. 20 db kockákra vágjuk és fele-fele arányban a vízzel összekevert puncs és vaníliamázba mártogatjuk, majd gitter rácsra rakjuk. A tetejét ízlésesen fehér és fekete olvasztott csokoládéval díszíthetjük.