topbar
fejlec01

foetel Rántott pulykamell lapcsánkával kapormártással

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg pulykamell
8 gerezd fokhagyma
3 dl tej
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg liszt
4 db tojás
olaj (a sütéshez)


A kapormártáshoz:

5 dkg vaj
2 ek. liszt
1 dl tej
10 dkg tejföl
1 cs. kapor
1 ek. cukor
1 ek. citromlé
só, bors

 

Elkészítési mód:
Egy tálba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, belerakjuk a nyolc szeletre vágott pulykamellet és egy éjszakára hűtőszekrényben pácoljuk. Sütés előtt a hússzeleteket tiszta konyharuhára tesszük és a nedvességet felitatjuk róluk, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük, habosra felvert, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, (panírozzuk) és forró olajban aranybarnára sütjük. A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, megszórjuk liszttel, 1-2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, felöntjük tejjel, simára keverjük, tejföllel krémesítjük, sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük, azután kb. 5 perc alatt készre főzzük.

 

Lapcsánka hozzávalói:

60 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 ek. olaj
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors

 

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, tejföllel, liszttel összekeverjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Teflonserpenyőben kevés felforrósított olajban egy evőkanállal adagolva kerek formára terítjük a tésztát, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. A lapcsánkát szalvétára kiszedjük és a felesleges olajat felitatjuk. Kakukkfűvel és citrommal díszítve tálaljuk a hús és a kapormártás mellé.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben