Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg pulykamellfilé
4 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
só
olaj (a sütéshez)
Elkészítési mód:
A húst felszeleteljük, sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. Majd enyhén sós felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Szőlősaláta
Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg szőlő
20 dkg olajos magvak (mogyoró, hántott mandula)
10 dkg krémsajt
2 dl joghurt
5 dkg vaj
5 dkg barnacukor
só
Elkészítési mód:
A magnélküli szőlőt megmossuk és kettévágjuk. A magvakat vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a krémsajtot, cukorral, sóval ízesítjük, rövid hevítés után félrerakjuk. Hagyjuk kihűlni, azután összekeverjük a szőlővel. Borsócsírával, céklacsírával díszítve esztétikusan tálaljuk a rántott hús mellé.