topbar
fejlec01

foetel Omlós pecsenye citrommártással


Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg szűzpecsenye

2 db citrom

1 ek. liszt

5 dkg vaj

2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét egészben, sóval és olajjal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, fél dl vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk. 20 percig 220oC pároljuk, majd a fóliát levesszük róla és rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Azután hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. Közben vajon a karikákra vágott citromot megdinszteljük, liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük 1 dl vízzel, sóval ízesítjük és krémesre főzzük. A hússzeleteket citrommártással és gombás rizzsel, búzacsírával és paradicsommal díszítve tálaljuk.


Vargányagombás jázminrizs

20 dkg jázminrizs

20 dkg vargányagomba

1 fej vöröshagyma

1 ek. olaj

Elkészítési mód:

1 liter enyhén sós vízben a rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben olajon a finomra vágott hagymát és a kockázott gombát megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd összekeverjük a rizzsel.

 

 


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben