Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg szűzpecsenye
2 db citrom
1 ek. liszt
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét egészben, sóval és olajjal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, fél dl vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk. 20 percig 220oC pároljuk, majd a fóliát levesszük róla és rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Azután hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. Közben vajon a karikákra vágott citromot megdinszteljük, liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük 1 dl vízzel, sóval ízesítjük és krémesre főzzük. A hússzeleteket citrommártással és gombás rizzsel, búzacsírával és paradicsommal díszítve tálaljuk.
Vargányagombás jázminrizs
20 dkg jázminrizs
20 dkg vargányagomba
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
1 liter enyhén sós vízben a rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben olajon a finomra vágott hagymát és a kockázott gombát megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd összekeverjük a rizzsel.